Website optimalisatie (CRO)

Om websitebezoekers om te zetten naar betalende klanten, moet je website niet alleen gebruiksvriendelijk zijn, maar ook aanzetten tot actie. Hoe je dat doet? Dat leg ik je uit.

Op het moment dat er verkeer op je website komt en direct weer weg gaat, ben je eigenlijk voor niets bezig.

Het sturen van verkeer naar je website is slechts één onderdeel van een online strategie. Op het moment dat jouw bezoekers niet kunnen vinden wat ze zoeken, verlaten ze je site direct. Hoe zorg je ervoor dat jouw bezoekers wél overgaan tot een aankoop of het indienen van een contactformulier? Dit is waar CRO een rol speelt. CRO staat voor Conversion Rate Optimization, oftewel het optimaliseren van conversies.

Wat deze conversie voor jouw bedrijf is, kan variëren van een contactaanvraag tot een aankoop, maar ook het downloaden van een gratis e-book. Met behulp van tools, zoals Hotjar, Google Analytics en Optimize, testen we verschillende varianten van je website (A/B-testen). Vervolgens analyseren we het gedrag van de bezoekers en optimaliseren we je website op een datagedreven manier. Cijfers liegen niet.

Ik heb tientallen websites voor verschillende bedrijven geanalyseerd, getest en verbeterd. Inmiddels weet ik precies wat er nodig is om jouw website te optimaliseren. Hoe ik dat aanpak? Dat lees je hieronder.

Websiteoptimalisatie

De Aanpak van Stipt.

1

Doel & doelgroep

Welk type conversie wil je met jouw website bereiken? Contactaanvragen, aankopen of nieuwsbriefabonnees? En belangrijker nog, wie bedienen we met jouw site? Dit is stap 1.
2

A/B testing

Met behulp van de juiste tools meten we hoe jouw website er nu voor staat en brengen we verbeterpunten in kaart. Hier zullen quick-wins en langere termijn verbeteringen uitkomen.
3

Data Analyse & Reporting

Wijzigingen voer ik zelf door via het CMS van jouw webiste. Denk aan het verbeteren van de contactformulieren, het optimaliseren van de paginastructuur en de algemene uitstraling van de website.

Website optimalisatie in combinatie met..

CRO en online advertising zijn een ijzersterke combinatie. Met social media marketing en zoekmachine advertenties trek je relevante bezoekers naar de website die je met CRO omzet in betalende klanten.

Kennis maken

Klaar voor de volgende stap?

Ik heb tientallen websites voor verschillende bedrijven geanalyseerd, getest en verbeterd. Inmiddels weet ik precies wat er nodig is om jouw online doelen te behalen.

“Somara is vakinhoudelijk erg kundig, met als resultaat dat onze online zichtbaarheid en leads aanzienlijk zijn verhoogd en verbeterd. Hierdoor genereren wij dus ook meer omzet!”

Daan EckhardMakelaar, Hoen Makelaars

Een website is zoals een huis:

het is eigenlijk nooit af.